Rechtstreeks contact met de verhuurder
Stel je vraag per email / telefoon
Direct contact
Boek eenvoudig en snel je vakantieadres
Betaal rechtstreeks aan de verhuurder
Online boeken
Laagste Prijs Zekerheid
Laagste prijs en geen boekingskosten
Laagste Prijs

8-persoons vakantiehuis in ZeelandZuidzande (Sluis) - Zeeland

vanaf 4 - 8 personen

4 slaapkamers

2 badkamers

Appartement

Bekijken

vanaf 6 - 10 personen

4 slaapkamers

2 badkamers

Vakantiewoning

Bekijken

vanaf 10 - 20 personen

10 slaapkamers

6 badkamers

Familieboerderij

Bekijken
Vakantiehuis op een actieve boerderij met melkveeGroenlo (Oost Gelre) - Achterhoek

vanaf 2 - 10 personen

6 slaapkamers

2 badkamers

Familiehuis

Bekijken

vanaf 10 - 24 personen

8 slaapkamers

4 badkamers

Groepsaccommodatie

Bekijken
Luxe boerderij gelegen op een actief boeren erfWijdenes (Drechterland) - Noord Holland

vanaf 8 - 18 personen

8 slaapkamers

4 badkamers

Vakantieboerderij

Bekijken
Vakantiehuis op een boerderij met kamelenBerlicum (Sint Michielsgestel) - Brabant

vanaf 5 - 14 personen

5 slaapkamers

5 badkamers

Familiehuis

Bekijken
Gelegen aan een dennenbos + overdekt terras & hottubOdiliapeel (Uden) - Meierij - N.O.Brabant

vanaf 15 - 30 personen

10 slaapkamers

5 badkamers

Vakantieboerderij

Bekijken

vanaf 6 - 16 personen

6 slaapkamers

2 badkamers

Familiehuis

Bekijken
Familiehuis met verwarmde speelschuurEibergen (Berkelland) - Achterhoek

vanaf 4 - 12 personen

6 slaapkamers

2 badkamers

Vakantiehuis

Bekijken
Luxe vakantie appartementen op een actieve boerderijMonnickendam (Waterland) - Amsterdam

vanaf 4 - 10 personen

2 slaapkamers

2 badkamers

Appartementen

Bekijken

vanaf 11 - 26 personen

11 slaapkamers

9 badkamers

Familiehuis

Bekijken

vanaf 5 - 18 personen

5 slaapkamers

5 badkamers

Vakantiehuis

Bekijken

vanaf 5 - 14 personen

5 slaapkamers

2 badkamers

Familie accommodatie

Bekijken

vanaf 10 - 31 personen

10 slaapkamers

4 badkamers

Familiehuis

Bekijken

vanaf 15 - 30 personen

15 slaapkamers

7 badkamers

Luxe vakantiewoning

Bekijken

vanaf 7 - 16 personen

7 slaapkamers

7 badkamers

Vakantiewoning

Bekijken

vanaf 5 - 12 personen

5 slaapkamers

2 badkamers

Vakantiewoning

Bekijken

vanaf 8 - 25 personen

7 slaapkamers

3 badkamers

Vakantieboerderij

Bekijken
Sfeervol familiehuis op een actieve boerderijGroenlo (Oost Gelre) - Achterhoek

vanaf 6 - 22 personen

6 slaapkamers

2 badkamers

Familiehuis

Bekijken

Vakantiehuizen & Groepsaccommodaties op een actieve boerderij

Wilt u uw familie of vriendengroep eens kennis laten maken met het leven op de boerderij? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van vakantiehuizen, groepswoningen en groepsaccommodaties gelegen op een actieve boerderij in Nederland. Veel kinderen vinden het erg leuk om eens een kijkje te nemen op de boerderij. Het voordeel van een vakantiehuis op een actieve boerderij is dat de boer graag meer vertelt over alles wat er te zien en te doen is. Op de boerderij kunnen kinderen bijvoorbeeld veelal helpen met het melkgeven aan de kalveren of het aanschuiven van het voer. Dit alles natuurlijk onder toeziend oog van de boer, waardoor de kinderen geen enkel risico lopen. Ook worden de vakantiehuizen in Twente, de Achterhoek en Drenthe gekenmerkt door de ruimte, zowel in als rondom het vakantiehuis zult u veel ruimte aantreffen waar u veel mogelijkheden heeft om activiteiten te organiseren.

Meehelpen op de boerderij

Afhankelijk van het type boerderij, de boer en uw groep is er veelal veel mogelijk. De boer vindt het doorgaans erg leuk om anderen te vertellen over zijn werk en de dieren. Zo krijgt u vaak een kijkje in de melkstal, ziet u hoe groot de melktank en voersilo’s zijn, kan er veelal geholpen worden bij het voeren van de kalveren en is het soms mogelijk om een stukje mee te rijden op de trekker. Dit alles zorgt ervoor dat de kinderen een leerzame weekendje weg hebben en dat ook u een beter beeld krijgt van alles wat er zich op de boerderij afspeelt. Het leuke van veel boerderijen is dat zij vaak ook nog andere dieren hebben dan bijvoorbeeld alleen koeien, hierbij kunt u denken aan een hond, kippen of schapen. Dit zorgt ervoor dat uw groep niet alleen meer leert over het primaire proces op de boerderij, maar ook het verschil in behandeling van verschillende dieren kunt zien.

Wat is er te doen op de boerderij?

De actieve boerderijen geven vele mogelijkheden voor activiteiten. Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende activiteiten die kunnen worden ondernomen in overleg met de boer, maar hiernaast is er veelal veel ruimte rondom de groepsaccommodatie waarop u zelf activiteiten kunt ondernemen. Of u nou met een groep van 12, 14, 16 of 18 personen komt, voor iedere groep zijn er verschillende geschikte groepsaccommodaties waarbij u zelf kunt kiezen of u meer voor een low-budgetvakantie gaat of toch voor veel luxe kiest. Opvallend is ook dat er relatief veel actieve boerderijen gelegen zijn aan of in de buurt van beekjes, waardoor het veelal mogelijk is om watersportactiviteiten te ondernemen. Houdt uw groep meer van rust? Boerderijen zijn doorgaans buitenaf gelegen waardoor u geniet van veel rust en privacy. Op het platteland vindt u veelal uitgebreide fietsroutes waar u kunt genieten van prachtige vergezichten en loslopend wild.

Een actieve boerderij is een boerderij waar de boer nog actief bezig is met het houden van dieren of het verbouwen van gewassen. De boerderijen liggen vaak op het platteland met grote landerijen en een fantastisch uitzicht over de weilanden. Veel boeren bouwen één van hun schuren om tot een vakantiehuis of groepsaccommodatie waarin je een echt Hollands vakantiegevoel beleeft. De karakteristieke elementen blijven bewaard, waardoor je veel onderdelen van de boerderij nog zult herkennen.

Ja, als je boekt via Vakantieboerderij.nl ben je gegarandeerd van de laagste prijs. Je boekt rechtstreeks bij de eigenaar, wel zo veilig en vertrouwd. Heb je een vraag, dan kun je de verhuurder bellen of een e-mail sturen. Bij iedere accommodatie vind je de contactgegevens van de eigenaar.

Vakantieboerderij.nl biedt meer dan 100 vakantiehuizen op actieve boerderij aan. Je hebt de mogelijkheid om de boer te helpen met het voeren van de dieren of om een ronde te lopen over het boerenerf voor het echte Hollandse vakantiegevoel.

Als je verblijft in een vakantiehuis op een actieve boerderij in Nederland heb je alle ruimte. Vaak heb je een deel van het erf tot je beschikking om bijvoorbeeld activiteiten te organiseren en zijn de accommodaties ruim ingericht. Je hebt dus alle vrijheid én uitzicht over de weilanden en omgeving.

Ruim 50 vakantieboerderijen in Nederland hebben een (privé) zwembad binnen of buiten. Voor een vakantie met ultiem comfort kun je tevens kiezen voor een vakantiehuis met sauna en/of bubbelbad.